2013. október 4., péntek

Bodzás-mákos szappan kakaóvajjal és kecsketejjel

Ezt a szappant már jó ideje tervezem, tavaly sajnos pont lemaradtam róla, mert mire észbe kaptam, a madarak az összes bodzabogyót lecsipegették a bokorról...
Most időben felkészültem rá, és egy igen jó kis téli szappan sikeredett belőle.

Öszetétel: olívaolaj, kókuszolaj, napraforgó olaj, kakaóvaj, kecssketej,kecsketej savó, bodzabogyó, lúg, illóolaj

Igénybevett, száraz, és normál bőrre ajánlom, mely kifejezetten jót tesz a téli hidegben.

A bodza a "szegényember patikája". Tartalmaz A-, B-vitamint, C-vitamin tartalma pedig duplája a citrusféléknek! Táplálja az öregedő bőrt, ránctalanító hatású. Számos kúltúrkörben nagy erővel ruházzák fel, a germánok a bodzát szent növényként tisztelték és Holle asszonynak, a családi fészek istennőjének áldozták. Az angolszász kultúrkörben nem vághatjuk ki és nem égethetjük el. Ha nem mondunk imát Bodza-anyához, miközben elpusztítjuk a növényt, akkor az visszatér és bosszút áll, megátkoz minket. A bodza varázserejének tisztelete máig nem veszett ki az angolokból, elég arra gondolnunk, hogy a világsikerű Harry Potter történet főgonoszát csak egy bodzából készített varázspálcával tudták elpusztítani, mely minden pálcák legerősebbike.

A kecsketej a legjobb bőrtápláló anyagok egyike, mert tele van vitaminokkal, zsírsavakkal, tejsavval és tejzsírral. Hatóanyagai jól felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe is.
kakaóvaj igen gazdag különféle telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, foszforban, káliumban, mangánban, és kitűnő antioxidáns forrás. Csökkenti a bőr kiszáradását és javítja annak rugalmasságát.
napraforgóolaj végi a bőrt a kiszáradástól. Jól felszívódik a bőrön keresztül, így bársonyosan puha tapintást biztosít, elősegítve a bőr víz- és zsírháztartásának egyensúlyban tartását.
Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, és E-vitaminok valamint a béta kartotin. A haj és a bőr ápolására egyaránt kiváló. Már az ókori Görögországban is ezzel dörzsölték be a testüket az atléták.
kókuszvaj bőrtápláló és nyugtató hatású, és hatékony a bőr sérüléseire (vágásokra, égésekre, fekélyekre) Ez biztosítja a szappanok természetes habzását.

 A szappanok összetételéről itt olvashatsz bővebben.

És olvasd el ezt, hogy megértsd, miért jó, ha natúrt szappant használunk.

Ha tetszik, nézz be ide:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése