Rólam

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." John Lennon

"Anya, te hogyhogy ülsz?" Ezt Bogi lányom kérdezte meg egyszer, mikor egy kiadós barkácsolás után leültem szusszanni... Hát igen, ő már ismer, és tudja, hogy teljesen normális dolog, hogy anya délelőtt fakanállal, délután pedig ütvefúróval vagy fűrésszel tesz-vesz, amit este horgolótűre vált :-)
Mindig tele vagyok ötletekkel. Ebből egyenesen következik, hogy soha nem unatkozom... Ez így van már gyerekkorom óta, már akkor is lelkesen varrtam ruhákat a babáimnak, vagy éppen pólókat terveztem a judos csapatunknak, miközben versenyről versenyre jártam.

Szeretek egyszerre többféle dolgot csinálni, és ez komoly dilemmát jelentett tanulmányaim során is. Végül a Külker Főiskolán kötöttem ki, ami mai szemmel legfeljebb a 3 nyelv szempontjából volt hasznos. Innen egy autóipari cég logisztikai osztályán találtam magam, ahol főnököm "kicsi wizard"-nak hívott, mivel a legnagyobb kihívást és élvezetet az jelentette, hogy az elkészített anyagaimat minél dekoratívabb formába öntve tálaljam, illetve saját magam "szórakoztatására" a munkámat számítástechnikai szempontból minél gördülékenyebbé tegyem. Az itt szerzett gyakorlat mindenesetre hozzájárult ahhoz, hogy ez a honlap önerőből elkészülhessen :-)


Eközben lelkes aktivistája voltam egy speciális pedagógiai irányzatot követő szervezetnek, az Outward Bound-nak, melyben az élménypedagógia mószereivel,  természetben zajló tevékenységeket használva szerveztünk fejlesztő programokat kicsiknek és nagyoknak. Ez motivált, hogy elvégezzek egy ezzel kapcsolatos szakot a Szent István Egyetemen. Felszíni és barlangi túravezetőként imádok mindenféle szabadtéri sportot: a túrázást, a síelést, snowboardozást, a bicajozást, a vizitúrázást...


Ahol csak tudjuk, óvjuk környezetünket, és mindennapi életünkben is a természetes megoldásokra törekszünk. A hagyományos és a vidéki stílus lelkes követője vagyok, és nagy vágyam egy önfenntartó szalmabála-föld ház. Egyszer biztosan nekiállunk egy ilyennek valahol, de addig is jelenlegi kis házikónkat és háztartásunkat igyekszünk minél inkább "zöldíteni", és próbálunk ellenállni ennek a mai fogyasztásra ösztönző lelketlen őrületnek. (igen, van élet mikrohullámú sütő és tv nélkül...)

Csapatom - azaz életem főszereplői

Bogi - a fejlesztőmérnök

Folyamatosan bejelenti igényeit újabb és újabb baba-típusokra, illetve kiegészítőkre. Kedvenc tartózkodási helye a kis kerti házikója, ahol saját háztartást vezet, és az itt elvégzett munka közben fogalmazódnak meg az igényei. Most például kiskályhára lenne szüksége, hogy télen se fázzanak a babái, valamint jól jönne már egy kis komposztáló (!), hogy a háza körül összegereblyézett leveleket, valamint a lenyírt füvet legyen hová tennie... :-) 

Réka - a tesztmérnök

Erőből babázik. Ő teszteli a babák szakítószilárdságát. Ha az általa tesztelt baba kibírja, akkor jól meg van varrva. Azt hiszem, ezt nem is kell tovább részletezni... És már neki is van barkácskészlete.
A szappanokat pedig imádja a bőre - ő meg a szappanokat, mert mindig meg akarja enni...


Ha bármilyen kérdésed van, vagy egyedi babát szeretnél, az alábbi elérhetőségen léphetsz velem kapcsolatba:

kriszta{kukac}alomkucko.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése