2011. szeptember 19., hétfő

Hangolódunk az őszre...

Lehullottak az első sárga falevelek, elszáradtak a nyári virágok. Hamisíthatatlan jele az ősz közeledtének. Imádom az őszi színeket. Itt az ideje, hogy elkezdjük őszi színekbe öltöztetni a környezetünket, hogy ha már az utolsó levél is lehullott a fákról, mégis legyenek olyan színpompás dolgok körülöttünk, amelyek a szürke, ködös, őszi napokon mosolyt és derűt csalnak az arcunkra.

Első lépésként, lecseréltük a nyári kapudíszeket. Előkerültek a tavaly készült koszorúk, és örömmel tapasztaltuk, hogy a vadgesztenyék igen jól bírták - így hát, idén is ők díszítik a kapukat.




Még akad bőven egészséges virágú napraforgó, ezek vázába téve akár kér hétig is elállnak, így nagyon jól mutatnak egy-egy ősziesre hangolt vázában. Ehhez nem kell más, csak egy köteg narancs, ill. natúr színű raffia amivel egyszerűen körbetekerjük a vázát - vagy akár egy formás kis üveget.





Az esték még talán nem olyan hidegek, hogy ne lehetne kiülni a teraszra. Ilyenkor a meghitt hangulatról a saját készítésű mécsesek gondoskodnak. Kis befőttes üvegekből egész gyorsan elkészíthetjük az egyedi mintájú mécsesünket. Csak némi drótra, és ablakfestékre lesz még szükségünk hozzá. Két drótot vágunk, az egyiket az akasztónak, a másikat pedig a nyaka köré - ez tartja az akasztót. Fekete festékkel megrajzoljuk a mintákat, majd őszies színekkel kitöltjük. Készülhet rá minta szalvétatechnikával is.






Már alig várom, hogy megjelenjenek az első vörös színű levelek, a sütőtökök és a színpompás krizantémok...

Addig is elkészült egy pár őszi ajtódísz az Álomboltba:















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése