2012. március 14., szerda

Szappan holt-tengeri iszappal

Íme egy új szappan a Holt-tenger kincsével.
Egyik kedves ismerősöm, gyerekei ekcémás bőrére használ natúr szappanokat, és azon belül is a tengeri iszap tartalmúakat ajánlották számukra. Érdeklődött nálam, hogy nem készítek-e véletlenül ilyet... Gondoltam, miért is ne! Gyorsan megrendeltem a tengeri iszapot, aztán belevetettem magam az ekcémás bőrről fellelhető anyagokba és azok természetes gyógymódjaiba, hogy mire megérkezik a szállítmány, már készen legyen a recept.
holt-tengeri iszapról tudni kell, hogy tele van ásványi anyagokkal (26 féle!), mely ellenállóvá, frissé teszi a bőrt. Eltávolítja a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket, és mélytisztító hatása segíti a bőr regenerációját, különösen problémás bőr esetén (pikkelysömör, ekcéma). Maga az iszap a hegyekből az esőzések által lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezett, mely az évezredek alatt magába szívta a tenger tápláló ásványi anyagait. És mivel a Holt-tenger vize 30%-os sótartalmú, azaz tízszer a többi tengerhez képest, így különlegesen gazdag ásványi anyagokban az innen nyert iszap. A legendák szerint Kleopátra, Egyiptom fáraója azért hódította meg a Holt-tenger vidékét, hogy bármikor rendelkezésre álljanak a tenger kincsei szépségének megőrzése érdekében.A korabeli krónikák szerint sokat is időzött a Holt-tengerben fürdőzve.


A szappan jótékony összetevői közé került még kecsketej, mely a legjobb bőrápoló anyagok egyike, sheavaj, mely az ekcémás bőr természetes gyógyszere, valamint levendula és szantálfa olaj, melyek remek bőrregeneráló és gyulladásgátló hatással rendelkeznek.
A szappan összetevői: olívaolaj, kókuszolaj, napraforgó olaj, sheavaj, kecsketej, víz, lúg, holt-tengeri iszap, levendula olaj, szantálfa olaj

 Ha szeretnél ilyet, látogass el ide:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése